• facebook
  • rss
  • Musztra, balet i szermierka

    jb,ac

    dodane 12.06.2015 14:07

    II Festyn Szkół Katolickich odbędzie się 14 czerwca na placu przed bazyliką garnizonową pw. św. Elżbiety we Wrocławiu.

    Zabawa i świętowanie – a zarazem okazja do poznania barwnej społeczności katolickich placówek – potrwa od 13.30 do 17.00. W spotkaniu udział wezmą wrocławskieplacówki : Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek Unii Rzymskiej, Katolickie Liceum Ogólnokształcące i Publiczne Gimnazjum Katolickie im. NMP Pośredniczki Łask, Liceum Salezjańskie im. św. Dominika Savio oraz Zespół Szkół Sióstr Salezjanek im. Jana Pawła II, a także Katolickie Liceum Ogólnokształcące im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Henrykowie.

    Oprócz pokazów, koncertów i przedstawień prezentowanych na scenie, wiele atrakcji czekać będzie również poza nią. Wśród nich zaplanowano: Dziesięciobój i konkurs plastyczny dla dzieci, specjalna ,,Budka fotograficzna”. Będzie można wziąć udział w loterii fantowej, potańczyć, nauczyć się robienia origami czy kwiatów z bibuły. Cały czas czynne będą punkty informacyjne prowadzone przez szkoły.

    Część sceniczna:

    kolejność

    Godzina

    Czas trwania występu

    Rodzaj występu

    szkoła

    1

    13.30 – 13.40

    10 min.

    Pokaz musztry

    Katolickie Liceum Ogólnokształcące w Henrykowie

    2

    13.40 – 13.45

    5 min.

    Występ baletowy

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    3

    13.45 – 13.50

    5 min.

    Trio: fortepian, flet, skrzypce

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    4

    13.50 – 13.55

    5 min.

    Układ taneczny

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    5

    13.55 – 14.00

    5 min.

    Występ wokalny

    ( E. Farna ,,Tajna misja”)

    Publiczne Gimnazjum Katolickie

    6

    14.00 – 14.05

    5 min.

    Gra na trąbce (,,Marsz triumfalny” z opery ,,Aida”)

    Zespół Szkół Sióstr Salezjanek

    7

    14.05 – 14.15

    10 min.

    Występ wokalny (,,Nadejdzie dzień”, ,,Baba Yetu”, ,,Uratowani”)

    Zespół Szkół Sióstr Salezjanek

    8

    14.15 – 14.20

    5 min.

    Gra na trąbce (,,Ave Maria”, ,,Taniec Eleny”)

    Zespół Szkół Sióstr Salezjanek

    9

    14.20 – 14.30

    10 min.

    Gra na fletach

    (wiązanka utworów muzyki  filmowej: ,,Władca Pierścieni”, ,,Pocahontas”, ,,Piraci z Karaibów”)

    Zespół Szkół Sióstr Salezjanek

    10

    14.30 – 14.35

    5 min.

    Pokaz taneczny (,,E tocca tocca”, ,,Chocolate”, ,,Holiday”)

    Zespół Szkół Sióstr Salezjanek

    11

    14.35 – 14.40

    5 min.

    Pokaz szermierki

    Zespół Szkół Sióstr Salezjanek

    12

    14.40 – 14.45

    5 min.

    Występ wokalny (Bajm ,,Biała armia”)

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    13

    14.45 - 14.50

    5 min.

    Pokaz taneczny - duet

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    14

    14.50 – 15.05

    15 min.

    Przedstawienie mitologiczne

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    15

    15.05 – 15.15

    10 min.

    Występ chóru ( 3 piosenki )

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    16

    15.15 – 15.25

     10 min.

    ,,Adam i Ewa” – przedstawienie

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    17

    15.25 – 15.30

    5  min.

    Występ wokalny ( E. Farna ,,Znak”)

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    18

    15.30 – 15.40

    10 min.

    Występy solistów ( 2 piosenki )

    Liceum Salezjańskie

    19

    15.40 – 15.45

     5 min.

    Pokaz umiejętności piłkarskich

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    20

    15.45 – 15.50

    5 min.

    Występ wokalny (,,Mogę wszystko” )

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    21

    15.50 – 15.55

     5 min.

    Pokaz taneczny -  - duet

    Publiczne Gimnazjum Katolickie, Katolickie Liceum Ogólnokształcące

    22

    15.55 – 16.05

    10 min.

    Jak udzielać pierwszej pomocy? – prezentacja

    Katolickie Liceum Ogólnokształcące w Henrykowie

    23

    16.05 – 16.15

    10 min.

    Nauka tańca

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    24

    16.15 – 16.45

    20 – 30 min.

    Tańce lednickie

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    25

    16.45 – 16.50

    5 min.

    Wspólne wykonanie piosenki ,,Happy”

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

    26

    Od 16.50

     

    Zawody dla publiczności i uczniów z różnych szkół

    Gimnazjum i Liceum Sióstr Urszulanek

     

    «« | « | 1 | » | »»
    oceń artykuł

    Zobacz także

    Komentowanie dostępne jest tylko dla .

    Reklama

    Zapisane na później

    Pobieranie listy

    Reklama

    przewiń w dół