Przez żołądek do duszy

Dlaczego chrzan to sprzymierzeniec w walce ze świątecznym przejedzeniem? Co sprawia, że biała kiełbasa smakuje wyjątkowo? Jak połączyć wielkanocne „niebo w gębie” z niebem w sercu?

Maciej Rajfur

|

Gość Wrocławski 16/2019

dodane 18.04.2019 00:00
0

Siostra Aniela Garecka SDS gotuje od ponad 50 lat. Większość tego czasu przepracowała w seminarium salwatorianów w Bagnie. Zakonnicy wyliczyli, że wykarmiła tam ponad 400 kandydatów do kapłaństwa. Jej wieloletnie doświadczenie podpowiada, że do świąt od strony kulinarnej trzeba się przygotować.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..